Στο πέρασμα των αιώνων η παραγωγή του εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και σήμερα όλοι οι Έλληνες απολαμβάνουν όλο και συχνότερα «ένα τσιπουράκι» με ή χωρίς φαγητό, straight ή ακόμα και σε κοκτέιλ.
Η οικογένεια Τσιλιλή, τρεις γενιές αποσταγματοποιών, έχει μετατρέψει την εμπειρία και γνώση που πάει αρκετά πίσω στο βάθος του χρόνου, σε μια σύγχρονη μονάδα απόσταξης που παράγει τσίπουρο και αποστάγματα σταφυλής υψηλής ποιότητας και απόλυτης ασφάλειας.
Το τσίπουρο παράγεται από την απόσταξη στέμφυλων που απομένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή μούστου για κρασί. Κατά την απόσταξη μπορούν να προστεθούν και αρωματικά βότανα, όπως γλυκάνισο ή μάραθος και να δώσουν ανάλογες αρωματικές ιδιότητες στο απόσταγμα, καθώς και το χαρακτηριστικό θόλωμά του, όταν έρθει σε επαφή με το νερό. Στο αποστακτήριο της οικογένειας Τσιλιλή παράγονται και τα δύο είδη τσίπουρου, με και χωρίς γλυκάνισο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές στρέφονται όλο και πιο πολύ στο τσίπουρο σε σχέση με τα υπόλοιπα αποστάγματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της τάσης για χαλαρή παρεΐστικη έξοδο, που έχει κυριαρχήσει τελευταία και στις νεότερες ηλικίες, τάση απόλυτα εκφρασμένη από τη φιλοσοφία και τα όσα πρεσβεύει το τσίπουρο.
Ο μεζές και το φαγητό εν γένει, συνήθως συνοδεύει το τσίπουρο και δε συμβαίνει το αντίθετο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το κρασί. Είναι δεδομένο ότι το τσίπουρο και η φιλοσοφία του ταιριάζει στην ελληνική ψυχοσύνθεση.
Η οικογένεια Τσιλιλή αυτό το γνωρίζει καλά και φροντίζει, ώστε να προμηθεύει τους Έλληνες με τσίπουρο και αποστάγματα απαράμιλλης ποιότητας. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τσίπουρο της οικογένειας Τσιλιλή στο www.tsililis.gr.